20 Nisan 2009 Pazartesi

Çatlı Ölmeden Herşeyi Anlattı

Adının açıklanmasını istemeyen istihbaratçı, Susurluk, Ayhan Çarkın iddiaları, Çatlı, Sabancı suikastı ile ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu..

Susurluk sürecinde devletin önemli bir güvenlik ve istihbarat biriminde görevli olarak Susurluk çetesini izleyen ve öğrendiklerini üstlerine rapor eden emekli istihbaratçı, Yeni Aktüel dergisinden Mehmet Korkmaz'a çarpıcı açıklamalarda bulundu. Adının kullanılmasını istemeyen istihbaratçı, işlenen cinayetlerle ilgili önce Oğuz Yorulmaz'ın annesi Ayten Yorulmaz'ın, ardından Ayhan Çarkın'ın bir TV kanalında yaptıkları açıklamaları doğrulayarak "Çetenin işlediği cinayetlerin çoğunda tetiği özel timci polisler A.Ç., O.Y. ve Semih'in çektiği doğru" dedi. Eski istihbaratçı, çeteyle ilgili olarak "Başlarında K.E. vardı. O da M.A.'ya bağlıydı" iddiasında bulunurken "Üç infaz timi vardı. Bunlar Tarık Ümit, Abdullah Çatlı ve K.E.'ye bağlıydı" şeklinde konuştu.

MİT muhbiri Tarık Ümit'in çeteyle ihtilafa düştüğünü ve MİT Kontrterör Dairesi eski başkanı Mehmet Eymür'e gidip bildiği her şeyi anlattığını söyleyen 'emekli kamu görevlisi', çetenin bunun üzerine korkuya kapıldığını belirterek "Öldürülme emrini, çetenin en tepesindeki isim M.A. verdi. İnfazı özel timci polisler A.A. ve Z.B. gerçekleştirdi" dedi.

Kamu görevlisinin iddialarına göre, Abdullah Çatlı da öldürülmeden önce bir güvenlik ve istihbarat kuruluşuna giderek bildiği her şeyi anlattı. Görevli, Sabancı suikastı ile ilgili 'MİT raporu' olarak gündeme gelen ancak dönemin muhataplarınca yalanlanan iddialarla ilgili olarak da "Rapor ve yazılanlar doğru. Hedef Sakıp Sabancı'ydı. Çete, DHKP-C ile bağlantıyı, adı uyuşturucu işine karışan H.B. üzerinden sağladı" şeklinde konuştu.

0 yorum:

Yorum Gönder