21 Nisan 2009 Salı

Ermenistan uğruna Azerbaycan gitmesin

Obama’nın Türk tarihiyle ilgili sözlerini nezaketsizlik olarak değerlendiren Bahçeli “Sorun Türkiye değil. Ermenistan için Azerbaycan gözden çıkarılamaz” dedi

MHP Lideri Devlet Bahçeli’den, ABD Başkanı Barack Obama’nın taleplerine rest!. Obama’nın; PKK terörüyle mücadele, Heybeliada Ruhban Okulu ve Ermenistan’la ilişkilerin normalleştirilmesiyle ilgili sözlerine sert tepki gösteren Bahçeli, Ermenilerle ilişkilerde sorunun kaynağının Türkiye gibi gösterilmesinin ënezaketsizlik’ olduğunu vurguladı. “Tarihimizle ilgili yalanları kabul etmemizi istemesini reddediyoruz. Ermenistan’ı kazanmak uğruna, kardeş Azerbaycan’ı kaybetme ve gözden çıkarma tasarrufumuz olamaz” diyen Bahçeli, Danimarka Başbakanı Rasmussen’in NATO Genel Sekreteri seçilmesini de şu sözlerle yorumladı: “Davos’ta şişirilen ëone minute’ balonu, NATO toplantısında bizzat Cumhurbaşkanı Gül tarafından patlatılmıştır.”

Obama’nın, ABD tarihi ile Türk tarihindeki meselelere aynı olumsuz anlamlar yüklemesine sert çıkan Bahçeli, “Bunu tarihin gerçeği ile yüzleşmekle açıklaması; hoş göremeyeceğimiz bir nezaketsizliktir... Tarihimizle ilgili iddia edilen yalanları kabul etmemizi istemesini reddettiğimizi duyurmak istiyorum” diye konuştu. Obama’nın, Ermenistan’la ilişkilerin normalleştirilmesi yönünde Türkiye’den talepte bulunmasına da Bahçeli, şu tepkiyi gösterdi:

“Obama’nın sözleri nezaketsizlik”

“Kardeş Azerbaycan’ı incitecek, topraklarını geri almak için verdikleri haklı ve meşru mücadeleyi sekteye uğratacak ve onları yalnızlaştıracak yanlış yoldan bir an önce dönülmesi öncelikli beklentimizdir. Unutulmaması gereken husus şu olmalıdır: Hiçbir Türkiye Cumhuriyeti hükümetinin Ermenistan’ı, karşılık görmeden sözde kazanmak uğruna, kardeş Azerbaycan’ı kaybetme ve gözden çıkarma gibi bir tasarrufu olamaz ve asla olmamalıdır.” Danimarka Başbakanı Rassmussen’in NATO Genel Sekreteri seçilmesi de Bahçeli’nin gündemindeydi. Türkiye’nin tartışmalar arasında Rassmussen’e onay vermesini “ucuz pazarlık” olarak niteleyen Bahçeli, “İslam’a ve peygamberine hakareti düşünce özgürlüğü olarak gören bir şahsın, bu görevini adalet ve başarıyla yapacağına dair nasıl bir kanaat hasıl olmuştur?” diye sordu. Bahçeli, “Dün Mehmetçiğe kurşun sıkanları eğiten, eğlendiren, yöneten bir ihanet kanalını hoş gören bu şahsın, şimdi Mehmetçiğe verilmiş uluslararası görevlerde yöneticiliğini yapmasını kim kabul ettirmiş ve etmiştir?” ifadelerini kullandı.

MHP Lideri, Başbakan Erdoğan ve Cumhurbaşkanı Gül’e tepkisini şöyle dile getirdi:

“Seçilecek isim önemli değilse, bunca gürültü ne diye ve hangi amaçla koparılmıştır. Anlaşıldığı kadarıyla Davos’ta şişirilen ëone minute’ balonu, NATO toplantısında bizzat Cumhurbaşkanı Gül tarafından patlatılmıştır.”

0 yorum:

Yorum Gönder