20 Nisan 2009 Pazartesi

Gökçen Çatlı Kimdir Hayatı

ÇATLI’nın EĞİTİMİ…
Nevşehir 22 Mayıs 1975 doğumlu olan genç yazar ilköğretim eğitimini Poitiers ve Paris’te (Fransa), liseyi İstanbul Saînt-Benoit Fransız Koleji’nde, lisansını İstanbul Üniversitesi Yabancı Diller bölümünde, yüksek lisansını Yeditepe Üniversitesi Sosyal Antropoloji bilim dalında tamamlamıştır. Tez konusu Alevi-Sünni ilişkileridir. Şubat 2008’de doktora eğitimine başlayacak olan Çatlı’nın alanı, uluslar arası ilişkiler ve siyaset bilimidir.

Çatlı, dört dil bilmektedir.

ÇATLI’nın İŞTİGALİ…
Aile şirketindeki aktif yönetim kurulu üyeliği dışında Gökçen Çatlı, Üniversitede öğretim görevlisi olarak dersler vermiş ve bir holdingin eğitim kuruluşunda yönetici olarak görev yapmıştır. Gökçen Çatlı, aynı zamanda Türk Antropolojisi adına çalışmalar da yürüterek, antropolog olarak öne çıkmaktadır. Araştırma kitaplarının ilki Aleviler üzerine hazırlanmıştır. Önümüzdeki yıllarda sizlerin okuruna sunulacaktır.

ÇATLI’nın KİTAPLARI…
Yazarın birinci kitabı “BABAM ÇATLI” çıktığı ilk günden bu yana, en çok talep edilen yapıtlar arasındaki biricikliğini koruyarak, Abdullah Çatlı’nın nevi şahsına münhasır hayatının daha büyük kitlelerce doğru tanınmasına vesile olmuştur. Yazarın bu gayeyle ele aldığı ABDULLAH ÇATLI “ÇELİK ÇEKİRDEK” adlı ikinci kitap çalışması, üç yıl önce çıkması beklense de, sıcak siyasi gelişmeler dolayısıyla 2008 kış ayına ertelenmiştir…

Ayrıca Gökçen Çatlı’nın, benzeri çalışmaları da devam etmektedir.

0 yorum:

Yorum Gönder