21 Nisan 2009 Salı

MHP´li Erdoğan: Başbuğ´un izindeyiz

MHP İl Başkanı Ahmet Erdoğan, “Başbuğumuz Alparslan Türkeş’in emanetlerine sahip çıkacağız” dedi.


Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) İl Başkanı Ahmet Erdoğan, MHP’nin Kurucu Genel Başkanı merhum Alparslan Türkeş’in ortaya koyduğu Türk milliyetçiliği felsefesinin bugün her kesimce daha iyi anlaşılması gerektiğini söyledi.

Erdoğan, Başbuğ Alparslan Türkeş’in vefatının 12. yıldönümünde yayınladığı mesajda; “Bütün hayatını Türk milletinin huzur ve refahına, onurlu yarınlarına adamış olan merhum liderimiz Alparslan Türkeş, Türk milletinin bağrından çıkmış ve ışığıyla etrafını aydınlatabilmiş çağımızın ender rastlanır dava ve gönül adamlarından biriydi” dedi.

Erdoğan şöyle devam etti:

“Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluş felsefesine en büyük manevi kaynak olan Türk milliyetçiliği felsefesini hayatında bir an olsun yere düşürmediği bayrak haline getiren merhum Başbuğumuzu bugün daha iyi anlıyor ve özlüyoruz. O, ülkemizin en büyük bunalımlı günlerinde dahi, milletimizin huzur ve refahını, barışını muhafaza için eşine az rastlanır fedakarlıklar ortaya koymuş bir liderdi. O, karşılıksız sevdiği ülkesi ve milleti için çileye talip olmuş eşine az rastlanır bir feragat timsaliydi. O sadece Anadolu’nun değil, dünya Türklüğünün lideriydi.

O, hayatını büyük Türk Milletine ve Türkiye Cumhuriyeti’ne adayan, yaptığı hizmetlerle Türk milletinin, dünya Türklüğünün gönlünü kazanmış, mazlum milletler için de umut ışığı olmuş bir Başbuğ’du”

Erdoğan “Ülkesine, milletine sevdalı gençler yetiştirmeyi kutsal görev kabul eden Partimizin Kurucu Genel Başkanı merhum Başbuğ Alparslan Türkeş’in bugün kimliksizleştirme, Türk kimliğinin yozlaştırılması çabalarının arttığı günümüz Türkiye’sinde her kesimce daha iyi anlaşılması, hayatının örnek alınması gerekmektedir. Bu duygu ve düşüncelerle, merhum Başbuğumuzu rahmet ve minnetle anıyoruz. Ruhu şad olsun! Başbuğumuzun ortaya koyduğu ilke ve hedeflerin aynen takipçisi olacağımızı, taviz vermeden, bilge liderimiz ve Genel Başkanımız sayın Devlet Bahçeli’nin liderliğinde bize bıraktığı emanetlere sahip çıkacağımıza söz veriyoruz” dedi.

0 yorum:

Yorum Gönder