21 Nisan 2009 Salı

Hastanelerdeki işçi kıyımında siyasi hesap mı var?

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Adana Milletvekili Yılmaz Tankut, Adana Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile bu hastaneye bağlı Fatma Kemal Timuçin Kalp Merkezi ve Seyhan Uygulama Hastanesi´ndeki değişik birimlerde temizlik hizmeti veren özel firmaya bağlı olarak çalışan 516 işçiden 166´sının işten çıkarılmasını Meclis´e taşıdı.





MHP Adana Milletvekili Yılmaz Tankut, tenkisata ilişkin, "Bu uygulama için aslında daha önceleri karar alındığı ancak bilinçli olarak yerel seçim sonrasına ertelendiği ihtimali ağırlık kazanmaktadır. Ayrıca işten çıkışı kararlaştırılan işçilerin tespitinde iktidar partisine yakın olmayanların tercih edildiğine yönelik iddialar oldukça ilginç ve manidar, bir o kadar da düşündürücüdür" görüşüne yer verdi.


Tankut´un cevabını istediği sorulardan bazıları şöyle:


"Bu tenkisat kararının işsizlikte Türkiye rekoru kıran Adana´da uygulamaya konulmasında büyük sosyal sıkıntı ve rahatsızlıklar meydana gelmeyecek midir?


Tenkisatın gerekçesi gerçekten ´tasarruf´ mudur? Bu karar ne zaman alınmıştır?

Eğer asıl gerekçe tasarruf ise bu karar neden seçim sonrasına bırakılmıştır?

Çıkarılacak personellerin isimlerinin tespiti nasıl ve kimler tarafından belirlenmiştir?

Tenkisat kurbanlarının tespitinde siyasi bir eğilim hesabı yapılmadığı söylenebilir mi?

İlgili hastanelerde son -5 yılda, yıllar itibari ile yıllık kaç personel çalıştırılmıştır?

Çıkışı verilen personellerin başka bir birimde değerlendirilebilme imkanları yok mudur?

Bu konuda ne gibi çalışmalar yapılacaktır?"


Tankut, Sağlık Bakanı Recep Akdağ tarafından cevaplandırılması istemiyle TBMM Başkanlığı´na verdiği soru önergesinde, "Açlık sınırı altındaki 570 liralık maaşı bile ´servet´ kabul edip alın teri ile ekmeğini kazanan bu işçilerin yaşanan ekonomik kriz sürecinde başka gidecek bir yerleri yoktur. Bize göre haksız ve adaletsiz olan, yaşanan derin ekonomik kriz ortamında Adana ve ülke gerçeği ile örtüşmeyen bu uygulamanın seçim sonrasına denk getirilmesi ise ayrıca sorgulanmakta ve soru işaretlerine neden olmaktadır" diye konuştu.

0 yorum:

Yorum Gönder